+31 (0)46 43 73 574 info@horse-transport.nl

Het is handig voor ons (en natuurlijk voor het paard) als we vooraf relevante informatie verkrijgen, mocht er iets specifieks over het paard te melden zijn. Vooral nieuwe klanten en klanten waar we nog weinig voor gewerkt hebben, willen we hierop attenderen. Dergelijke informatie kan bijvoorbeeld in het aanvraagformulier worden vermeld. Het is niet de bedoeling om hierbij tot in detail te treden, maar een aantal zaken zijn prettig om vooraf te weten. Als een paard bijvoorbeeld nog nooit op de vrachtwagen is geweest, houden we rekening met wat extra laadtijd. Het kan ook zijn dat een paard achteruitgaand gelost moet worden van de wagen. Een paard kan ook minder sociaal zijn en vlug bijten, waardoor we het hoofdschotje naar de buurman dichthouden. Van de andere kant kan een paard overstuur raken als zijn buurman weggaat en ook dat is handig om te weten, zodat we er rekening mee kunnen houden.

Deken en beenbescherming

Of het paard met een deken en/of beenbescherming wordt vervoerd is uiteindelijk aan de klant. Bedenk daarbij dat een koudbloed minder snel een deken nodig heeft dan een warmbloedpaard. Als het paard geschoren is, raden wij een zweetdeken of dun zomerdek aan. Wanneer het paard voor het eerst op transport gaat en een deken niet gewend is, is een deken niet aan te raden. Bij twijfel kun je altijd een deken meegeven aan de chauffeur, zodat deze die onderweg alsnog kan op- of afdoen als het te warm of koud wordt.

Voor de beenbescherming gaat een vergelijkbaar verhaal op. Als het paard dit gewend is, is het geen probleem, anders is het niet aan te raden. Het gemakkelijkste voor onderweg zijn beenkappen. Deze zijn eenvoudig te verwijderen en opnieuw om te doen. Wanneer je echter kiest voor bandages, zorg dan dat ze strak genoeg zitten, zodat ze onderweg niet gaan zakken en dit stress oplevert voor het paard. Let daarbij op dat té strakke bandages weer slecht zijn voor de bloedsomloop.

Het zadel en overige toebehoren voor het paard kunnen, -mits goed verpakt en voorzien van juiste adressering-, kosteloos worden meegenomen, zolang het allemaal in de kisten onder de wagen past. Wanneer het om grotere kisten gaat, kunnen de afmetingen worden doorgegeven en kan hiervoor een kostprijs worden aangevraagd.