+31 (0)46 43 73 574 info@horse-transport.nl

Bij Gelissen Paardentransport staan we nooit stil. Dat gaat in onze bedrijfstak vanzelfsprekend letterlijk op, maar ook figuurlijk blijft het bedrijf altijd in beweging. De meest recente ontwikkeling op onze accommodatie in Echt betreft het aanleggen van diverse verhardingen op en rond de stallen, waar voorheen fijne grind lag. Deze aanpassing is op de eerste plaats verricht bij de laaddocken. Naast de genoemde verharding zijn hier op de plaatsen waar de paarden geladen en gelost worden tevens rubberen tegels over een oppervlakte van 5x4m aangebracht (foto boven). Doordat het iets oploopt bij het laaddock levert dit meer antislip voor de paarden op tijdens het laden en lossen.

Hygiëne

Langs de zijde van onze stal voor langer verblijf zijn klinkers gelegd, waardoor er nu over de hele lengte een stoep ligt. Verder liggen er klinkers bij de was- en poetsplaats van de EU-stal en bij de mestopslag. Eigenlijk zijn deze verhardingen overal op het bedrijf aangebracht waar er geladen en gelost wordt en waar geknoeid kan worden. Dat we op deze wijze alles makkelijker schoon kunnen houden en daarmee hygiënischer kunnen werken spreekt voor zich. In de zomer verwachten we nog meer profijt van deze aanpassingen te hebben. Op al deze plekken wordt veel gereden en gelopen en dat betekent minder stofvorming en eveneens meer hygiëne.

Verlanglijstje

Er is ongeveer twee weken aan dit project gewerkt en we kijken alweer vooruit naar het volgende. Op het verlanglijstje om onze in 2015 gerealiseerde accommodatie verder uit te bouwen staan onder andere nog een longeercirkel, buitenpiste en een laaddock erbij voor een trailer of wagen met zijlader.

Zoals aangegeven staan we bij Gelissen nooit stil. Dit wordt ook nog eens (letterlijk) benadrukt door de laatste aanwinst in ons groengekleurde wagenpark, dat uitgebreid is met een nieuw model Scania uit de S-Serie!