+31 (0)46 43 73 574 info@horse-transport.nl

Afgelopen weken hebben we onze service onder meer mogen inzetten voor de voltallige Amerikaanse equipe die deelnam aan de FEI Wereldbekerfinales te Parijs. Dit prestigieuze evenement liep voor de Amerikanen uit op een eclatant succes. Beezie Madden ging er met Breitling LS vandoor met de eindzege, terwijl ze de meeste concurrentie ondervond van haar landgenoot Devin Ryan, die met Eddie Blue als tweede eindigde. McLain Ward kwam ook nog bijna op het podium en greep met HH Azur de vierde plaats. Een dag eerder viel er ook al wat te vieren voor de Amerikanen. Na een ijzersterke rit eindigde Laura Graves met Verdades op de tweede plek in de dressuur.

Korte rustperiode

Een deel van hun voorbereiding beleefden de Amerikanen op ons bedrijf in Echt. Allereerst hebben we alle paarden na hun vlucht opgehaald op Schiphol. Diverse paarden zijn vervolgens een week lang bij ons op stal verbleven en voor een aantal paarden was door de Amerikanen een onderkomen in België en Duitsland geregeld. Vanzelfsprekend hebben de paarden bij ons eerst de tijd gekregen om bij te komen van de vlucht en te acclimatiseren. Ze konden in de paddocks lopen en hebben gewandeld met hun grooms. Ook voor deze grooms is vanuit Gelissen Paardentransport alles geregeld, zoals maaltijden, huurauto’s en onderdak in onze appartementen of in een nabijgelegen hotel. Na een korte rustperiode konden de Amerikaanse paarden op onze locatie weer worden (op)getraind, door de grooms of de ruiters zelf.

Vijf vrachtwagens

Op maandag zijn de dertien wereldbekerpaarden vervolgens met vijf vrachtwagens vertrokken naar de locatie waar het moest gaan gebeuren; de AccorHotels Arena in het centrum van Parijs. Onze vrachtwagens zijn aldaar gebleven, zodat alle paarden direct na afloop op zondagavond weer naar ons bedrijf konden worden teruggebracht.

Voor de terugvlucht hebben we de papieren, de veterinaire re-entries, op orde gemaakt. De paarden hebben hier weer de tijd gehad om bij te komen van alle inspanningen en op dinsdag en woensdag zijn alle vierbenige toppers weer door ons naar het vliegveld gebracht voor de laatste etappe van dit succesvolle avontuur.