+31 (0)46 43 73 574 info@horse-transport.nl

In onze stal voor paarden die in de EU blijven beschikken we over 39 ruime boxen. De paarden staan hier op zaagsel, mede ook omdat er in deze EU-stal veel verloop is en de boxen telkens moeten worden schoongemaakt. In één stalrij kunnen we de tussenschotten opzijschuiven en kan er indien nodig van twee stallen één stal worden gemaakt.

Voorafgaand aan transport wordt de vrachtwagen met de achterkant tegen de stalgang gezet. De vrachtwagens staan hier wat lager zodat de laadklep bijna horizontaal in de stalgang komt te liggen. De paarden worden tevens aan de zijkanten goed begrensd bij het laden. Dit alles werkt vooral ook ideaal met jonge paarden, die nog niet veel transport gewend zijn.

Ruime boxen

De stal voor paarden die langer bij ons verblijven heeft in totaal 45 boxen en is onder te verdelen in onderling te scheiden compartimenten voor de quarantaine. Ook wasplaatsen en solaria zijn hier aanwezig. De ruime boxen in deze stal hebben contactluikjes in de tussenschotten zodat contact tussen de paarden altijd mogelijk is. Veel boxen hebben ook luiken naar buiten, waardoor de paarden het hoofd naar buiten kunnen steken. In de boxen is in een hoek een smal, hoog hooirek aangebracht. Op deze manier peuzelen de paarden het hooi mooi langzaam op en wordt het niet door de stal verspreid, wat snel gebeurt als een paard in een voor hem nieuwe stal wat meer gaat ronddraaien. Onder de stal door loopt een mestsysteem in de vorm van een transportband. Via een open te maken luikje in de bodem van de box wordt de mest op de band geschoven en afgevoerd. Dit werkt ook goed met de opzet van de gescheiden compartimenten.