+31 (0)46 43 73 574 info@horse-transport.nl

VEELGESTELDE VRAGEN

Moet mijn paard een deken op tijdens transport?

Dit is afhankelijk van het soort paard, zo hoeft een koudbloed minder snel een deken op als een warmbloed. 
Is het paard pas geschoren dan raden wij aan een zweetdeken of een dun zomerdeken op te doen.
Wanneer het paard voor de eerste keer op transport gaat en nog geen deken e.d. gewend is, is het niet aan te raden. Het paard doet al veel verschillende indrukken op waardoor een onwennige deken het dier alleen nog meer van streek zou kunnen maken.

Wanneer u twijfelt, kunt u natuurlijk altijd een deken meegeven aan de chauffeur, zodat deze die onderweg alsnog kan op- of afdoen als het te warm of koud wordt.

Moet mijn paard beenbeschermers om tijdens transport?

Ook hier geldt weer: als het paard dit gewend is, is het geen probleem, anders is het niet aan te raden.
Wanneer u bandages rolt, zorg dan dat ze strak genoeg zitten. Maar let op: té strak is slecht voor de bloedsomloop. Echter, wanneer ze te los zitten en gaan zakken, geeft dit irritatie waardoor het paard toeren gaat uithalen om ze eraf te krijgen.

Het gemakkelijkste voor onderweg zijn beenkappen. Deze zijn gemakkelijk te verwijderen en opnieuw om te doen tijdens het transport.

Wat krijgt mijn paard tijdens het transport te eten?

Tijdens het transport voeren we alleen hooi en krijgt het dier water. Vlak voor de reis is het beter niet te zwaar te voeren om koliek te voorkomen.

Wanneer uw paard op dieet staat, kunt u voer en medicijnen met de benodigde instructies met het paard meegeven zodat het dier dit ook tijdens de reis kan krijgen.

Hoeveel paarden gaan er in een transportwagen?

Dit is afhankelijk van het soort paarden. Kleine en jonge paarden kunnen los in groepen vervoerd worden. Grotere paarden staan normaal gesproken met totaal acht naast elkaar, met tussen elk paard een tussenschot met een hoofdseparatieklep.

Mag ik toebehoren van mijn paard meegeven op transport?

U kunt u zadel en overige toebehoren voor uw paard kostenloos meesturen, wanneer het in de kisten onder de wagen past. Zorg wel altijd dat het goed verpakt is en voorzien van de juiste adressering.
Wanneer het om grotere kisten gaat, kunt u hiervoor een kostprijs aanvragen. U kunt ons dan tevens de afmetingen van de kisten doorgeven, zodat we niet voor verrassingen komen te staan tijdens het laden.

Mijn paard krijgt medicijnen. Kan hij deze onderweg ook toegediend krijgen?

Wanneer u deze met de juiste informatie op papier meegeeft aan de chauffeur, is het mogelijk deze ook tijdens de reis toe te dienen.

Is mijn paard verzekerd tijdens transport?

Alle transport geschiedt op risico van de eigenaar. Echter, Gelissen Paardentransport beschikt over een ladingverzekering voor de paarden wanneer er iets gebeurt tijdens het laden of lossen of wanneer er een ongeval op de weg gebeurd. In zulke gevallen is uw paard verzekerd tot € 5000,-.
U kunt dit bedrag tegen vergoeding van 2% van de waarde van het paard laten verhogen. Let op: hiermee wordt het uit te keren bedrag hoger, niet het dekkingsbereik! Voor de rest reist het paard altijd op risico van de eigenaar.

Gelissen Paardentransport BV
Daalweg 38A 6102 TD Echt - The Netherlands
TEL: +31 (0)46 437 35 74

Instagram

[jr_instagram id="2"]