+31 (0)46 43 73 574 info@horse-transport.nl

CERTIFICERINGEN

Export certificeringen


Indien u dit wenst kunnen wij ook zorgdragen voor het klaarmaken van de exportpapieren.

EXPORT CERTIFICERINGEN BINNEN DE EU

Gelissen Paardentransport verzorgt iedere dinsdag de export keuring voor paarden binnen de EU. Op die dag zal een veterinair van de VWA de paarden en de paspoorten van de paarden controleren.  Na een geslaagde keuring geeft deze een gezondheids certificaat af. 

De kosten die dat met zich meebrengt zijn over het algemeen veel lager dan wanneer een eigenaar deze keuring per paard op zijn thuisadres uitvoert. Doordat we bij Gelissen Paardentransport alle paarden gelijktijdig keuren die op dinsdag op transport vertrekken kunnen we dit voor een gering bedrag uitvoeren.

EXPORT CERTIFICERINGEN BUITEN DE EU

Tevens kunnen we de exportkeuring verzorgen voor paarden die we naar landen buiten de EU vervoeren. Afhankelijk van het land waar het paardentransport plaatsvindt moet er vaak ook bloed geprikt worden en eventueel eem cem test genomen worden. Deze testen moeten voor bepaalde landen ook nog met een tussenpose van enkele dagen herhaald worden.

Wij sturen deze testen naar een gecertificeerd laboratorium. Als de de uitslag bekend is zal een veterinair van de VWA  de export certificaten opmaken bij Gelissen Paardentransport.

Gelissen Paardentransport maakt de afspraken met de dierenarts voor de bloed afname en stuurt het bloed naar het Laboratorium. Ook verzorgen wij de afspraken met de VWA om de certificaten op te maken.

IMPORT CERTIFICERINGEN

Wanneer paarden vanuit een ander EU land naar Nederland vervoerd worden kunt u meestal zelf het benodigde export certificaat laten opmaken door het ministerie van landbouw in het desbetreffende land.

Engeland is hierop een uitzondering. Wanneer er paarden van uit Engeland naar een ander land in de EU getransporteerd moeten worden, dient u in Engeland een gezondheidscertificaat én een export license aanvragen. Dit gezondheidscertificaat moet door Defra in Engeland worden afgegeven. Deze zal door een beëedigde veearts in de omgeving van de stal worden afgestempeld binnen 24 uur voor vertrek.

De export license kan al eerder aangevraagd worden bij het ministerie van landbouw. Deze aanvraag duurt in principe 7 dagen, maar dit document is dan ook een maand geldig.

Gelissen Paardentransport kan ook de import certificeringen voor u aanvragen tegen een geringe vergoeding.

Gelissen Paardentransport BV
Daalweg 38A 6102 TD Echt - The Netherlands
TEL: +31 (0)46 437 35 74

Instagram